Home » Nieuwsbrief » Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

KBW-mijn twee omas

Inmiddels is de 62e Kinderboekenweek gestart. Deze duurt tot en met zondag 16 oktober 2016. Het thema van de Kinderboekenweek was: Voor altijd jong! Dat betekende dat opa’s en oma’s centraal stonden in deze periode. Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken.

Vandaar dat Het Gein in de ochtend van 6 oktober is gestart met een kleine theatrale opening rond het thema: Voor altijd jong! Twee leerkrachten (Tamar en Soraya)speelden de sterren van de hemel als twee dames op leeftijd, maar toch nog jong van uiterlijk en geest. Wel waren ze zo eigenwijs, dat ze dachten alles beter te weten en elkaar probeerden te overtroeven. Ze kwamen een weekje logeren als de ouders van Benthe. Een week waarin ze samen op stap gingen. Helaas verloren ze daarbij hun kleindochter Benthe uit het oog. Gelukkig kwamen ze op tijd tot inzicht, door Isabel, een leerling uit groep 8, Voor Benthe brak er daarna een leuke en gezellige tijd aan. Het toneelstuk werd van zang en dans voorzien door leerlingen uit de bovenbouw.

Vrijdag 14 oktober werd de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten door Anneke Scholtens. Zij is een kinderboeken schrijfster van onder andere: Het geheim van de onderaardse grotten, Lezen is een feest en Niet voor een gat te vangen. In onze bibliotheek staan een aantal boeken van haar.

Het Gein wenst alle opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen veel leesplezier. Natuurlijk ook na de Kinderboekenweek.