Home » Nieuwsbrief » Lieve ouders en kinderen van het Gein,

Lieve ouders en kinderen van het Gein,

Na een lange periode van nadenken, voelen en ervaren heb ik met pijn in het hart besloten om afscheid te nemen van het Gein en per 21 april mijn taken als docent beeldende vorming op deze mooie school neer te leggen.

Sinds januari 2013 draag ik met trots de functie ‘bevo-docent’ op de basisschool. Ik heb de unieke positie om alle kinderen les te geven in een leuk en bijzonder vak en hen allen persoonlijk te leren kennen. En wat een leuke kinderen zijn het allemaal zeg! Ik heb ze leren kennen door gesprekken die we hebben gehad, het even zwaaien in de gang en de grapjes die we maakten tijdens de les. Maar bovenal heb ik ze leren kennen door de kunstwerken die ze gemaakt hebben.

In zo’n kunstwerk wordt een verhaal verteld, een mening geuit of we krijgen de uitzonderlijke positie om mee te kijken naar van de schoonheid van de wereld door de ogen van het kind. Picasso: ‘Alle kinderen zijn kunstenaars. Het probleem is hoe ze kunstenaar blijven als ze opgroeien’. Een bevo-docent helpt daar een beetje bij.

Als ik mijn functie als docent zo bijzonder vind, waarom stop ik dan? Omdat ik mijn huidige woonplaats zal verruilen voor Bergen NH. Ik krijg de bijzondere kans om met een hele lieve man op een boerderij te gaan wonen met koeien en schapen in de wei. De afstand tussen wonen in Bergen en werken in Amsterdam Z-O is voor mij te ver om te overbruggen.

Het doet mij werkelijk zeer om te denken dat ik alle lieve kinderen van Het Gein zal moeten gaan missen. Maar het troost mij te denken dat ze naar alle waarschijnlijkheid weer een hele lieve docent zullen krijgen die hen weer nieuwe dingen laat ontdekken over kunst en de wereld.

Ik sluit daarom graag af met een nog een laatste citaat van Pablo Picasso:

‘Anderen hebben gezien wat is en vroegen ‘waarom?’. Zie wat kan zijn en vraag ‘waarom niet?’.’

 

Heel veel liefs,

Juf Sanne.