Home » Nieuwsbrief » Naschoolse schaaklessen op de maandagmiddag

Naschoolse schaaklessen op de maandagmiddag

Op maandag 25 januari 2016 beginnen de wekelijkse naschoolse schaaklessen weer. Er is nog plek voor een beperkt aantal nieuwe leerlingen. Omdat de rest van de schaakgroep een tijdje bezig is, moet uw kind al wel een beetje kunnen schaken, dat wil zeggen alle regels kennen, ook de moeilijke regels zoals rokeren, en passant slaan, pat en (minor)promotie. Ook helpt het als mat-in-één situaties kunnen worden herkend.

Het gaat in deze voorjaarsperiode om 11 schaaklessen die vallen op de volgende maandagen: 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 22 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart, 4 april, 11 april en 18 april. Op maandag 29 februari is er vanwege de voorjaarsvakantie geen les en op maandag 28 maart is het paasvakantie. In mei en juni zijn er door ons geen schaaklessen gepland, vanwege alle andere drukte in die periode.

Op zaterdag 12 maart 2016 doen we ook dit jaar als Geinschool weer mee aan de voorronde van het schaakkampioenschap van Amsterdam voor basisscholen. Alle leerlingen van onze schaakgroep mogen ook dit jaar weer meedoen in een van de teams die we gaan inschrijven. Ook leerlingen die al verder zijn kunnen zich opgeven voor een van de schaakteams die we gaan inschrijven. Houdt deze datum dus ook vast vrij in uw agenda.

Gaat uw kind ook meedoen aan de schaaklessen? Wilt u dan uw kind de komende week per mail opgeven en tegelijkertijd ook het lesgeld (€ 75,-) overmaken op rekeningnummer NL02ABNA0546908640 t.n.v. H.E. Fokke, Amsterdam. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal.

Graag zien we weer een groep enthousiaste schaakleerlingen waar we steeds een stukje verder mee komen en die op 12 maart 2016 weer mee kunnen gaan doen aan de voorronde van het schaakkampioenschap van Amsterdam voor basisscholen.

Niels van Dam & Erik Fokke

gediplomeerde schaaktrainers