Home » Nieuwsbrief » Sinterklaas een feest voor ons allemaal

Sinterklaas een feest voor ons allemaal

Met dit bericht geef ik u duidelijkheid over hoe wij de komende jaren het Sinterklaasfeest zullen vieren op onze school. Binnen de MR zijn hierover afspraken gemaakt. Deze hebben we al eerder met u gedeeld.

In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving hebben we, in goed overleg, alsnog de keuze gemaakt om onze pieten in hun traditionele pakken op school te laten komen. We zullen onze storyline hier ook op aanpassen. De karakteristieke kenmerken, zoals de pruik met kroeshaar, rode lippen, oorbellen en zwarte schmink zult u niet meer terug vinden bij onze pieten. Ze zullen uiteraard wel geschminkt bij ons op school komen. Daarnaast hebben we onze Sinterklaasliedjes en boeken aangepast.

Voor onze jonge kinderen is er geen enkele beperking als zij verkleed op school willen komen. U kent nu het standpunt van de school en we hopen dat u daar rekening mee houdt.

Er is voor sommige ouders onduidelijkheid over het filmpje dat wij op school hebben getoond in de onderbouw als introductie op ons thema rondom de Sint. Dit filmpje is pas getoond vanaf 2 minuut 10 waarbij Mees een brief schrijft aan Sinterklaas. Het voorgaande was niet passend bij ons thema. Het gaat over de schmink fabriek en de veranderingen bij de pieten.

Ik neem aan dat u nu als ouders duidelijkheid hebt gekregen over ons beleid betreffende het Sinterklaasfeest.

We blijven met zijn allen verantwoordelijk voor het vieren van een prachtig Sinterklaasfeest voor onze leerlingen van BS Het Gein.

Richard