Home » Nieuwsbrief » Sinterklaasfeest een inclusief feest 2

Sinterklaasfeest een inclusief feest 2

In onze nieuwsbrief is al een aantal keer benoemd dat we op onze school in het vervolg de Sinterklaasviering een nieuwe vorm gaan geven. We willen u graag informeren over wat u kunt verwachten. Het feest blijft zoals het is, alleen de Pieten zijn anders.

Een half jaar geleden is een werkgroep Sint gevormd door ouders en leerkrachten. Deze werkgroep ( met in de opstart MR en de directie van de school) heeft idee├źn gevormd over hoe we vanaf komend schooljaar het nieuwe Sinterklaasfeest gaan vieren.

Het is dit jaar allemaal wel anders dan we het traditioneel gewend zijn. Er is veel werk verzet door de Sint werkgroep en de feestcommissie om deze verandering vorm te geven

De Sinterklaasviering zal in het vervolg zonder de karakteristieke kenmerken van Piet worden gevierd. De Pieten zullen de kleuren van de regenboog hebben en ook de pakken zijn aangepast. In de bibliotheek zijn boeken vervangen door nieuwe boeken en ook de liedjes en de storyline zijn aangepast. Een hele klus! Het is, denk ik, voor de ouders wennen. En ook voor ons als personeel van Het Gein is het anders dan we gewend zijn. De kinderen zullen ongetwijfeld net als anders genieten van een leuk feest.

We blijven met zijn allen verantwoordelijk voor het vieren van een prachtig Sinterklaasfeest voor onze leerlingen van BS Het Gein.

Richard Schuiling