Home » Nieuwsbrief » Tussen Schoolse Opvang (TSO). Anders!

Tussen Schoolse Opvang (TSO). Anders!

Wij zijn sinds vorig schooljaar op een iets andere manier gaan werken dan dat u gewend was van de TSO. Omdat wij vinden dat kinderen een keuze mogelijkheid moeten hebben zijn wij de invulling van de TSO gaan aanpassen. Kinderen krijgen de tijd om te eten tot 12.15 uur en maken dan kenbaar wat ze willen doen in hun pauze. Ze kunnen kiezen uit buiten spelen, knutselen, spel, bouwen en film. Het is de bedoeling dat ze iedere dag een andere activiteit kiezen. Onze medewerkers begeleiden ze daarin. Kinderen die wat meer tijd nodig hebben om hun lunch op te eten krijgen hiervoor ook nog de mogelijkheid om dat in een klein groepje te doen, als alle andere kinderen naar hun activiteit gaan. De onderbouw 1 t/m 3 en bovenbouw 4 t/m 8 laten wij op twee verschillende locaties spelen en maken daarbij gebruik van een aantal klaslokalen om de activiteiten te kunnen doen. Ook hebben wij dagelijks 25 medewerkers die een speciale scholing hebben gehad en in het bezit zijn van een diploma of certificaat om uw kind(eren) zo goed mogelijk te begeleiden en zich creatief in te zetten bij de activiteiten. Wij hanteren daarbij ook de schoolregels en time-in en time-out afspraken. De overblijftijd is soms erg gevuld met heel veel prikkels. Sommige kinderen ervaren dat als erg onrustig. Samen met de TSO medewerkster wordt er dan per dag bekeken wat prettig zou zijn voor uw kind(eren).

Wij krijgen positieve reacties en merken aan de kinderen dat ze door deze veranderingen na de lunch weer rustig de lessen kunnen vervolgen.

Sinds februari zijn wij in het bezit van een pinautomaat zodat u een betaling bij ons kan doen via pin. U kunt ook nog steeds contant betalen.

Als u nog vragen heeft dan kunt u altijd bij ons langs lopen, wij zijn vijf dagen per week op school aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Vera Nieuwendaal / Cora Moes