Home » Nieuwsbrief » Verkeersplein Amsterdam

Verkeersplein Amsterdam

Aan alle ouders van BS Het Gein

Verkeersplein Amsterdam (VPA) biedt namens de gemeente Amsterdam een verkeerseducatie-programma aan op alle Amsterdamse basisscholen. De school van uw zoon/dochter neemt ook deel aan het programma van VPA. Eén van de programma’s van VPA is Tussen School en Thuis.

Tussen School en Thuis is een verkeersmethode waarbij de specifieke verkeerssituatie rondom de school centraal staat. Doel van de methode is leerlingen bewuster en met meer inzicht te laten deelnemen aan het verkeer. Samen met de leerlingen zijn de verkeersknelpunten rondom de school in kaart gebracht en gefotografeerd. Vervolgens zijn hier digitale verkeerslessen van gemaakt. Tijdens deze ouderbijeenkomst laat een medewerker van Tussen School en Thuis het lesmateriaal zien.

Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomst gesproken wat je als ouder kunt doen om je kind op een veilige manier door het drukke Amsterdamse verkeer te begeleiden. Er wordt gediscussieerd over vragen als; Wanneer laat ik mijn kind zelfstandig naar school gaan? Hoe leer ik mijn kind veilig door het verkeer te gaan? Moet ik voor mijn kind uit fietsen, of juist er achter blijven? Verder is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

Tevens wordt er een korte film vertoond over de ontwikkeling van kinderen in het verkeer. Kortom, een interessante bijeenkomst voor alle ouders die verkeersveiligheid van hun kinderen hoog in het vaandel hebben staan!

We zien u graag op woensdag 4 maart om 19.30u. in de grote hal van BS Het Gein. We sluiten deze bijeenkomst om 20.30u. af.

 

Met vriendelijke groet,

 

Annette Terpstra

Riekie Tapperwijn

Milou Perree

 

Projectcoördinator 4-12 jaar

Verkeersplein Amsterdam