Home » Nieuwsbrief » Vossenjacht op de verjaardag van Anne en Ruud

Vossenjacht op de verjaardag van Anne en Ruud

 

Wat hebben een glazenwasser, een autosleutelaar, een tuinman, een jogger, een kranten bezorgster, een zwerver, een vuilprikker, een yogabeoefenaar, een schilder, een krantenlezeres, een autowasser en een boodschappenmevrouw met de verjaardag van Ruud en Anne te maken?  Het antwoord is simpel: een vossenjacht. Nou ja, simpel?

Een vossenjacht is een buitenspel dat voor groepen kinderen wordt georganiseerd, in dit geval voor de leerlingen van de groepen 7A en 7B. Doel van het spel is om op een bepaald terrein, in dit geval de wijk rond de Geinschool, ‘vossen’ te vinden, en van die vossen een aanwijzing te bemachtigen. Wie uiteindelijk de meeste vossen (twaalf verklede Geinouders – zie foto) heeft weten te vinden, heeft de meeste kans om het spel te winnen. In dit geval moest een schat gevonden worden, die bij de Gaasperplas begraven bleek te zijn.

Het spel is zowel voor de ouders en de leerlingen leuk om te spelen. Groepjes kinderen lopen in de buurt rond de vossen. Voor kinderen is het spel behoorlijk spannend. Regelmatig twijfelen ze of een persoon die ze tegenkomen wel echt een vos is, of iemand die niets met het spel te maken heeft en die er gewoon een beetje ‘vreemd’ uitziet. In deze vossenjacht vonden de kinderen het ook heel spannend toen ze ontdekten dat er ook een vos rondliep die er op uit was om zojuist door de kinderen gevonden aanwijzingen weer af te pakken.

Om 10.30 uur hadden alle groepjes kinderen voldoende aanwijzingen gevonden om naar de Gaasperplas te vertrekken om daar de begraven schat te gaan zoeken. Alle leerlingen, de twaalf verkleedde vossen, en nog een aantal andere hulpvaardige ouders, en natuurlijk ook de twee jarigen Anne en Ruud, hebben na het vinden van de schat genoten van een goed verzorgde pannenkoekenmaaltijd. En de schat? Dat was een houten koffer vol met cadeautjes voor Anne en

2016 06 15 vossenjacht

Ruud, de zeer gewaardeerde leerkrachten van de groepen 7A en 7B.